Καταγράφονται οι ζημιές από την πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 12:55
Καταγράφονται οι ζημιές από την πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα της Χαλκιδικής
Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Μόλα Καλύβα στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Ζημιές προκλήθηκαν κυρίως σε δασική έκταση και καλλιέργειες ελαιόδεντρων σε Κασσανδρινό, Καλάνδρα και στον οικισμό Μόλα Καλύβα, όπως επίσης και σε αυλές σπιτιών.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάλεσε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά να καταθέσουν αιτήσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

«Σ’ ένα ή δύο σπίτια καταστράφηκαν οι σκεπές, ενώ σε αρκετά περισσότερα είχαμε ζημιές στους κήπους και καλούμε τους ντόπιους και τους ιδιοκτήτες εξοχικών να καταθέσουν τις απαραίτητες αιτήσεις» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κασσάνδρας και το δασαρχείο θα πρέπει να «τρέξουν» τα αντιπλημμυρικά έργα για να προλάβουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Πιθανές βροχοπτώσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, λόγω και του επικλινούς γεωγραφικού ανάγλυφου. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα, ενώ ο δήμος κάνει έργα συντήρησης. Οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα πριν τις βροχές» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

Το περιθώριο που δίνεται για την καταγραφή των ζημιών είναι ένα δίμηνο, ωστόσο η δημοτική αρχή καλεί τους ενδιαφερομένους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις το συντομότερο δυνατό.

Οι αιτήσεις για κατοικίες και επιχειρήσεις κατατίθενται στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κασσάνδρας (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2374350112, πληροφορίες: Αντώνης Ζγούρος, ενώ για καλλιέργειες σε Κασσανδρινό και Μόλα Καλύβα στην ανταποκρίτρια ΟΓΑ - ΕΛΓΑ (τηλέφωνο: 2374350128, πληροφορίες Μαρία Ζάχου) και για Καλάνδρα στην ανταποκρίτρια ΟΓΑ-ΕΛΓΑ (τηλέφωνο: 2374350305, πληροφορίες: Χρυσάφω Μόσχου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 12:59