Μια μεγάλη επιχείρηση, απομάκρυνσης των σωρευμένων επί μήνες, σάπιων σκουπιδιών από το Κατάκολο, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την στήριξη της τοπικής Κοινότητας και των τοπικών φορέων. Οι εικόνες ντροπής, που αντίκριζαν ντόπιοι και επισκέπτες, φθάνοντας στο επίνειο του Πύργου, μετά από δυο μέρες θα αποτελούν παρελθόν καθώς τόνοι σάπιων απορριμμάτων που βρίσκονταν σε κομβικά σημεία της κοινότητας, όπως στην Συκιά, τον κεντρικό δρόμο, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και εσωτερικούς δρόμους του οικισμού, έχουν ήδη καθαρίσει και απομένουν μόνο λίγες ακόμα εστίες, με βασικές το γήπεδο του Κατακόλου και κάποια άλλα σημεία εντός της κατοικημένης περιοχής του λιμένα.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη διάρκεια της τοπικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου, από τους τοπικούς φορείς, τους επαγγελματίες και τον πολιτιστικό σύλλογο βρήκαν ανταπόκριση και η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει για την δυνατόν συντομότερη αποσυμφόρηση της κοινότητας από τα σκουπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά την τοπική συνέλευση που έγινε, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεσμεύτηκε να βοηθήσει το Λιμενικό Ταμείο για μια ακόμα φορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων του Κατακόλου» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Σάκης Αντωνόπουλος, θυμίζοντας ωστόσο ότι και πέρυσι τέτοια εποχή, το ΔΛΤ βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από καταγγελίες που έγιναν από ανώνυμους και αφορούσαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων της κοινότητας. «Εν πάση περιπτώσει, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφάσισε να βοηθήσει για μια ακόμα φορά και ήδη πραγματοποιείται η αποκομιδή από τους χώρους της κοινότητας, η οποία ευελπιστούμε να έχει τελειώσει σε δυο μέρες. Ουσιαστικά, μας έχει απομείνει το γήπεδο και κάποια άλλα σημεία και η επιχείρηση καθαρισμού ολοκληρώνεται».

Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η αποκομιδή αφορά την απομάκρυνση των σάπιων σκουπιδιών εντός των ορίων του οικισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καθαριότητα στο Κατάκολο θα επανέλθει και θα παραμείνει.

«Να τοποθετήσουν κάδους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ικανοποιημένος, που οι προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «ο Φάρος» απέδωσαν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κ. Σπύρος Χιώνης, σημειώνοντας ότι από τις αρχές Γενάρη, «παλεύουν» ως σύλλογος για την αποκομιδή με διαρκείς παραστάσεις διαμαρτυρίας και επιτέλους είδαν αποτέλεσμα.

«Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε θετική κατεύθυνση καθώς οι περισσότερες εστίες σκουπιδιών εντός του Κατακόλου έχουν απομακρυνθεί και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν μαζευτεί όλα τα απορρίμματα από τα όρια της κοινότητας. Επιτέλους η τραγωδία που ζούμε τόσους μήνες, τελειώνει. Από δω και πέρα όμως, θα πρέπει και ο Δήμος να τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων και οι κάτοικοι από την πλευρά τους να είναι προσεκτικοί και να μην πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια ή ακόμα και κλαδέματα για να διατηρήσουμε μια όμορφη εικόνα στο Κατάκολο».

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης: Κατάκολο: Τα σκουπίδια… υποδέχονται τους τουρίστες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης