Νέα ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την προσεχή Παρασκευή, ενώ χιόνι θα πέσει ακόμη και στην Αττική. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει ένα τριήμερο, ενώ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα πέσει ακόμη και 15 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τους χάρτες του meteo, από τους 15 βαθμούς Κελσίου -τη μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα- την προσεχή Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ο υδράργυρος θα παραμείνει καθηλωμένος ανάμεσα στους -1 και 0 βαθμούς Κελσίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί την Κυριακή (από τις 08.00 και μετά), ενώ θα ενταθεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το meteo.gr εκτιμά ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν, τουλάχιστον, έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου. 

Υετός το πρωί του Σαββάτου

Υετός το μεσημέρι της Κυριακής

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο τριήμερο το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει ότι στο κέντρο της Αθήνας θα ρίχνει χιονόνερο και η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού (Παρασκευή)

Xιονόπτωση το Σάββατο

Θερμοκρασία το Σάββατο

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή

Παρασκευή 22-02-2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή ένταση των φαινομένων από το βράδυ στα ανατολικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο 23-02-2019 και Κυριακή 24-02-2019

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης