Για δεύτερη μέρα τελούν υπό κατάληψη αφού το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Μεγαλόπολης έθεσαν υπό κατάληψη τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία.

Με βασικά αιτήματα τις ελλείψεις κάποιων καθηγητών, υλικοτεχνικές ελλείψεις και κεντρικά θεσμικά θέματα (νέο Λύκειο) δηλώνουν πως θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχουν ήδη γίνει συζητήσεις μεταξύ καθηγητών – γονιών Δήμου, Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Συμβούλων, που δεν έχουν οδηγήσει σε λήξη των κινητοποιήσεων των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος, ίσως και πλειοψηφικό, μαθητών (ειδικά του Γυμνασίου) και γονιών που δηλώνουν πως δεν συμφωνούν με την κατάληψη και πως υλοποιείται με την πρωτοβουλία ολίγων.

Την Τετάρτη η κατάληψη στο ΕΠΑΛ έληξε μετά την άμεση επέμβαση του Δ/ντή Κώστα Γαλάνη, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για το παράνομο της πράξης τους, και χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, αφού το πραγματικό πρόβλημα του σχολείου από σοβαρές ελλείψεις καθηγητών αναμένεται να λήξει έως τα μέσα Οκτώβρη. Έτσι παρουσία αστυνομίας έκοψε την αλυσίδα στην κεντρική πόρτα. Μπήκαν οι μαθητές και έγιναν τα μαθήματα κανονικά. Στο χώρο του ΕΠΑΛ βρέθηκαν και οι γονείς όπου και έγινε συζήτηση.

Σοβαρότατο πρόβλημα παραμένει το αν θα βρεθούν αντιμέτωποι μαθητές και καθηγητές με την περίπτωση να κληθούν σε μαθήματα στις διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης