Κατάληψη για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:54
Κατάληψη για να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα
Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν στις 07:00 το πρωί της Τρίτης περίπου 100 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του νομού Ημαθίας.

«Δεν ζητάμε απλά. Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, μέσω της παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου, παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση (αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ), σε τριμερή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο αρμόδιο υπουργείο, δύο από τις πέντε πιστώτριες «ανέκρουσαν πρύμναν». Δήλωσαν, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χαρίσης, ότι δεν θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, μέχρις ότου λάβουν τη σχετική -τυπική- επιστολή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την κινητοποίησή τους, οι εργαζόμενοι στην Ημαθία θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους τους στη Ροδόπη, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας και σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 19:54