Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μεταλλοκατασκευών Κανάκης, που παραμένουν μέσα στο εργοστάσιο σε κατάληψη.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ κάνει τον «ανήξερο», με τη νέα διοίκηση να δηλώνει άγνοια για το αίτημα των εργαζομένων να ενισχυθούν οικονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στον Βόλο, ενώ σήμερα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας, Λούκα Κατσέλη, που θα προεδρεύσει αύριο το μεσημέρι σε σύσκεψη στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στα γραφεία του ΟΑΕΔ για δύο και πλέον ώρες, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο εγκαλούν για μη τήρηση της δέσμευσης για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ της επαναλειτουργίας του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του υφυπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, που δεν τήρησε την υπόσχεσή του για καταβολή οικονομικού επιδόματος 1.000 ευρώ, ενώ παραμένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης