Στην κατάληψη των κτιρίων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Πέμπτη οι σπουδαστές της σχολής, με αίτημα την επίλυση πάγιων προβλημάτων.

Η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση του συλλόγου σπουδαστών, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της κινητοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα αιτήματα των καταληψιών είναι η αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού του Ωδείου, η άμεση και οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της καταβολής των δεδουλευμένων και της εργασιακής ελαστικότητας των καθηγητών, η πραγματοποίηση έργων συντήρησης του κτιρίου και η διαβάθμιση των τίτλων σπουδών.

«Σε μία περίοδο πρωτοφανούς περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών κεκτημένων, αντιλαμβανόμαστε ότι οι αλλαγές αποτελούν συνέπεια της σχεδιασμένης πολιτικής κράτους και κεφαλαίου.

Εμείς, ως μέλη της κοινωνίας, ως τωρινοί σπουδαστές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε στην πολιτική αυτή, της οποίας άμεσο αντίκτυπο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εντός και εκτός Ωδείου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: athens indymedia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης