Κατάληψη στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Ελένη»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 10:29
Κατάληψη στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Ελένη»
Σε κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας του Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Ελένη» έχει προχωρήσει αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Ε.Σ.Υ.

Οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται, γιατί εδώ και τρία χρόνια τέσσερις συνάδελφοί τους (οι οποίοι αντιστοιχούν στο 1/3 του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου) μετακινήθηκαν σε διοικητικές θέσεις, ενώ η πρόσληψή τους έγινε, για να καλύψουν οργανικές θέσεις νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστείδη Δάγλα, πρόεδρο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. Ε.Σ.Υ., ο οποίος μίλησε στη zougla.gr «η διοικήτρια Αγγελική Αβούρη θα πρέπει σήμερα κιόλας, όταν ευαρεστηθεί να έρθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, να δεσμευτεί και να προχωρήσει στην επανατοποθέτηση των νοσηλευτών που αυτήν τη στιγμή ασκούν αλλότρια από τη νοσηλευτική καθήκοντα.

Μπορεί να μην θέλει να λογοδοτεί σε εμάς, όμως, όποιος αμείβεται με χρήματα του ελληνικού λαού οφείλει να ασκεί ορθολογική διοίκηση.

Οι νοσηλευτές δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες, για να τους βάζουν σε όποιες θέσεις νομίζουν, χωρίς μάλιστα μετάταξη.

Είναι απόφοιτοι με συγκεκριμένες σπουδές για συγκεκριμένες θέσεις. Αν περίσσευαν από το δικό μας νοσοκομείο, γιατί δεν τους πήγαν π.χ. στον Ευαγγελισμό που υπάρχει μεγάλη ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού;».

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας που επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία των καταληψιών νοσηλευτών το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:48