Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχουν καταλάβει, από τις 22:00 χθες το βράδυ, τα γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι καταληψίες, έχουν κρεμάσει ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, στο οποίο αναγράφουν συνθήματα κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΔΕΗ νέα Ολυμπιακή», διαμηνύουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, θα παραμείνουν στο σημείο σήμερα, αλλά και αύριο που θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία της ΓΣΕΕ.

«Παράνομη» η κατάληψη λέει η διοίκηση της ΔΕΗ

Για ακραίες συμπεριφορές κάνει λόγο η διοίκηση της ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία χαρακτηρίζει παράνομη την ενέργεια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ σε μια δύσκολη για την Επιχείρηση περίοδο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προσπάθεια επικοινωνίας και συζήτησης με τη Διοίκηση, προχώρησε στην παράνομη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ με τις ενέργειες αυτές παρεμποδίζει εκατοντάδες εργαζόμενους να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους για εργασία. Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές δημιουργούν δυσχέρειες στη λειτουργία και μειώνουν την αξιοπιστία της Επιχείρησης, σε βάρος των πελατών, των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ, που καλεί τους συνδικαλιστές να λήξουν την κατάληψη και να απελευθερώσουν άμεσα τους καταληφθέντες χώρους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης