Σε κατάληψη του δημαρχείου της Λάρισας θα προχωρήσουν οι υπάλληλοι ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας σχετικά με την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αναφέρονται τα εξής:

«Οι εξελίξεις στον κλάδο των ΟΤΑ και στους δήμους του νομού μας, μέσα από τις αξιολογήσεις δομών και προσώπων και τους νέους οργανισμούς, που θα είναι προσαρμοσμένοι στα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα τους (μειωμένοι ΚΑΠ, ελλείμματα κ.α.).Τα ζητήματα ιδιωτικοποίησης τομέων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και της καθαριότητας με ΣΔΙΤ κ.α., οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα από εργολαβίες και ΚΟΙΝΣΕΠ, η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας σε αθλητισμό και πολιτισμό, παιδικών σταθμών είναι σε πρώτη προτεραιότητα και θα έχουν βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 5/5 οργανώνουμε την κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων από τις 11.00πμ έως τέλος του ωραρίου, και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο Δημαρχείο της Λάρισας 11.30πμ.

Την Παρασκευή 6/5 με 1ώρα στάση εργασίας και εκδηλώσεις το πρωί στο αμαξοστάσιο και στην υπηρεσία πρασίνου και το μεσημέρι 13.00 στο Δημαρχείο Λάρισας.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκείς αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές των δήμων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, όχι στη σύνδεση με την αξιολόγηση. Η μισθοδοσία των εργαζομένων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλους.

Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τους ΟΤΑ. Καμιά ιδιωτικοποίηση (άμεση και έμμεση), καμιά εκχώρηση αρμοδιότητας. Να επιστρέψουν στους δήμους υπηρεσίες και τμήματα που δόθηκαν στους ιδιώτες.

Έξω οι ΜΚΟ και οι Κοιν. Σ.Επ. από τους ΟΤΑ. Καμιά ΔΕΥΑ σε Ιδιώτη. Φτηνό και ασφαλές νερό για το λαό.

Καμία ιδιωτικοποίηση κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ Ιδιαίτερα για την διαχείριση των απορριμμάτων διεκδικούμε αγωνιστικά τη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Κρατικό Φορέα με βάθρο το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και με προτεραιότητες:

Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.

Παιδικοί Σταθμοί δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς για όλα τα παιδιά με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων επίδομα σε όλους ώσπου να βρουν δουλειά.

Όχι στη φοροληστεία να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κάτω τα χέρια από το ΕΦΑΠΑΞ Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια».

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης