Ο θυμός, η επίδειξη ισχύος και η επιθυμία να προκαλέσει τους άοπλους νεαρούς, ήταν σύμφωνα με το σκεπτικό του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, μερικοί από τους λόγους που ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε το 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασης που εκδόθηκε σήμερα, οι δικαστές επισημαίνουν μεταξύ άλλων την ακατάσχετη επιθυμία του κατηγορουμένου να προκαλέσει με κάθε τρόπο τα άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του ατομικού του οπλισμού, και χωρίς προηγουμένως να έχει προκληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρησιμοποίησε το όπλο του και πυροβόλησε προς εκτόνωση του θυμού του και στείρα ικανοποίηση της κακώς εννοούμενης υπερηφάνειας του, αν όχι του κατά την αυθαίρετη εκτίμηση του ιδίου ανδρικού φιλότιμου και προς ικανοποίηση του ανδρισμού του με την επικίνδυνη επίδειξη αυτοπεποίθησης», τονίζουν οι δικαστές που απορρίπτουν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι οι νεαροί είχαν ρίξει μολότοφ σε βάρος των ειδικών φρουρών.

Αντίθετα, το δικαστήριο θεωρεί πως ήταν εριστική και προκλητική η συμπεριφορά των κατηγορουμένων οι οποίοι βλέποντας το 15χρονο να έχει πέσει στο έδαφος μετά τον πυροβολισμό και παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του πλήθους για ασθενοφόρο, αποχώρησαν επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία και απάθεια.

Ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη ενώ ο συγκατηγορούμενός του Βασ. Σαραλιώτης ποινή κάθειρξης 10 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης