Μουχλιασμένα ταβάνια και τοίχοι, διαλυμένα μπάνια, σάπιοι σωλήνες και πλημμυρισμένα δωμάτια, απλήρωτοι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η εικόνα των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ το 2016.

«Η ελλιπής χρηματοδότηση χειροτερεύει την κατάσταση χρόνο με το χρόνο στις φοιτητικές εστίες» καταγγέλλουν σε ανακοίνωση τους οι οικότροφοι φοιτητές, οι οποίοι υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η μία απειλείται με λουκέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουχλιασμένα ταβάνια και τοίχοι, διαλυμένα μπάνια, σάπιοι σωλήνες και πλημμυρισμένα δωμάτια, απλήρωτοι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η εικόνα των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ το 2016

«Τα συνεχόμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης και της συνακόλουθης διάλυσης του τομέα της εκπαίδευσης, όπως βέβαια και πλήθους άλλων ζωτικών τομέων, λειτουργούν ως ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ολοκλήρωση των σπουδών μας· αν όχι για τις ζωές μας συνολικά. Η παροχή δημόσιας και δωρεάν στέγασης και σίτισης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι φοιτήτριες και οι φοιτητές από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που περνούν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Οι εστιακές/οί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πληθώρα προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από τη χρόνια υπο-χρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας…

»Οι εστίες πλέον κρέμονται από μια κλωστή. Παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και σταδιακής αποσάθρωσης (βλ. ταβάνια και τοίχοι γεμάτοι μούχλα, χαλασμένα μπάνια, σάπιοι σωλήνες που σπάνε συχνά και πλημμυρίζουν τα δωμάτια), εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης συντήρησης. Ορατός πλέον είναι ακόμα και ο κίνδυνος η τελευταία να σταματήσει οριστικά, καθώς οι ελάχιστοι εργαζόμενοι δηλώνουν απλήρωτοι για 6 και πλέον μήνες. Ας αναφερθεί ενδεικτικά, πως στη Γ’ Φοιτητική Εστία οι ανελκυστήρες δεν λειτουργούσαν για δύο μήνες, μιας και η υπεύθυνη για τη συντήρησή τους εταιρεία δηλώνει ότι έχει να λάβει τα χρωστούμενα έως και δύο ετών. Το αποτέλεσμα; Οι οικότροφοι με κινητικά προβλήματα, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα και όσες/οι εξ ημών διαμένουμε στο εν λόγω κτήριο αναγκαζόμασταν να ανεβοκατεβαίνουμε αρκετές φορές καθημερινά και τους οκτώ ορόφους. Το ζήτημα επιλύθηκε μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις και πιέσεις του Συλλόγου μας…» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης