Καταργήθηκε μετά από διαταγή της ΓΑΔΑ η στατική αστυνόμευση -φύλαξη των σταθμών Μετρό από Αστυνομικούς κυρίως της Άμεσης Δράσης -ΔΙ.ΑΣ.

Για το γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Ειδικών Φρουρών στην οποία αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση μιας ακόμη διεκδίκησης του, σε έναν γενικότερο αγώνα με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας,της αποτελεσματικής αστυνόμευσης και αξιοποίησης ενός πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει ότι :

Με διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από 01/05/2017 ,καταργείται η στατική αστυνόμευση -φύλαξη των σταθμών Μετρό από Αστυνομικούς κυρίως της Άμεσης Δράσης -ΔΙ.ΑΣ και εφαρμόζεται νέο σχέδιο αστυνόμευσης -επιτήρησης που επιτυγχάνει τον επιδιωκόμενο σκοπό. (Άλλη διαταγή περιλαμβάνει εκτενώς το νέο τρόπο αστυνόμευσης)

Δέον να αναφέρουμε ότι μετά το Δελτίο Τύπου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, τις Δημόσιες καταγγελίες μας που αναμεταδόθηκαν ευρέως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το ούτως η άλλως εκπεφρασμένο αίτημα μας σε συναντήσεις με την Φυσική Ηγεσία, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης Δημήτριος ευαισθητοποιημένος αλλά προπάντων αποφασισμένος να δώσει τέλος στην ανώφελη κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων και καταταλαιπώρηση του προσωπικού συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στελεχών του Αρχηγείου και της Γ.Α.Δ.Α , στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ουσιαστικά σηματοδότησε την αρχή της διαδικασίας κατάργησης των «σταθερών» στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως υπάρχει ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβιστούν κι άλλες δυνάμεις αστυνόμευσης κυρίως από «προνομιακούς» στόχους, που στερούν την κοινωνία και τους πολίτες της από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας .

Δυστυχώς παραμένουν εκατατοντάδες αστυνομικοί και μέσα, καθηλωμένοι σε πολιτικά γραφεία, σε κατοικίες πολιτικών και προνομιούχων,δυστυχώς συνεχίζουν αστυνομικοί να περιφρουρούν με προφορικές εντολές, πολιτικού ενδιαφέροντος εγκαίνια, δεξιώσεις υπουργών και πρέσβεων,παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α θα συνεχίσει να μην ανακοινώνει μόνο τα προβλήματα και τις παθογένειες του μεγάλου Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά να διεκδικεί λύσεις και αποτελέσματα σε ένα πολύ δυσμενές, δύσκολο και αδυσώπητο πολιτικό και πολιτειακό τοπίο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης