Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, με πολλά προβλήματα να προκαλούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματαΚαταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στην Αττική, με την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας να πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 130 κλήσεις για κοπές δέντρων, απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών, απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Στην Πάτρα οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έφθασαν τις 100.

Όπως έγινε γνωστό, κορμός δέντρου έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ κοντά στον σταθμό «Θησείο», με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών και να υπάρξει ταλαιπωρία των επιβατών. Στη Γλυφάδα η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από χαλάζι.

Χαλάζι στη Γλυφάδα


Καταιγίδα στη Λεωφ. Βουλιαγμένης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονη βροχόπτωση στη Ν. Κηφισιά

Μεγάλες καταστροφές στη Σκάλα Λακωνίας, όπου θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και αναποδογύρισαν αυτοκίνητα. Στην Πρέβεζα πλημμύρισαν κατοικίες και καταστράφηκαν καλλιέργειες, ενώ στην Καλαμάτα ορμητικοί χείμαρροι μπήκαν σε νεκροταφεία. Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πάτρα.

Στο Αγρίνιο ένας 45χρονος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής και εκτιμάται ότι χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού στο zougla.gr από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Εικόνες… Αποκάλυψης στη Λακωνία

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας ανεμοστρόβιλος στη Σκάλα Λακωνίας. Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ αρκετά δέντρα εκριζώθηκαν και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή γύρω στις 08.00. Πολλές είναι οι διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κλαδιά και κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε κολόνες και καλώδια της ΔΕΗ.

Πλημμύρισε η Πρέβεζα

Αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι στην Πρέβεζα λόγω της κακοκαιρίας.

Σε αρκετά σημεία της παραλιακής και της Λεωφ. Ειρήνης, αλλά και του ιστορικού κέντρου, το νερό έφθασε σε ύψος το μισό μέτρο.

Προβλήματα στην Πάτρα

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης. Λόγω της βροχόπτωσης πλημμύρισε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη, το οποίο σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Πλημμύρισε νεκροταφείο στην Καλαμάτα

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και στην περιοχή της Καλαμάτας, καθώς η πρωινή δυνατή καταιγίδα, λίγα λεπτά μετά τις 07.00, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από το Ασπρόχωμα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα αναποδογύρισε από τον δυνατό αέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς. Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ αυτήν την ώρα αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές αλλά και να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία.

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας το Αιγαίο και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αττική
Νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και -από το μεσημέρι- καταιγίδες, θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες έως το μεσημέρι θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι.

Video-Φωτογραφίες: thebest.gr, patrastimes.gr, tharrosnews.gr, pamepreveza.gr, apela.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης