Καταστροφή για τους αγρότες ο ναυτικός αποκλεισμός της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, 09:29
Καταστροφή για τους αγρότες ο ναυτικός αποκλεισμός της Κρήτης
Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) να βρεθεί λύση στον αποκλεισμό μεταφοράς των ευπαθών κηπευτικών της Ιεράπετρας και της Κρήτης κάνουν οι αγρότες των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Με πραγματικά αριθμητικά δεδομένα αποδεικνύουν τη μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών και την ανωμαλία στην αγορά των εξαγώγιμων κηπευτικών. Μόνο από την περιοχή της Ιεράπετρας η ημερήσια ζημιά στους αγρότες θερμοκηπιακών καλλιεργειών υπολογίζεται, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, σε 576.609,09 ευρώ!.

Η συνολική ζημιά σε παγκρήτιο επίπεδο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Εκτός Εποχής Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας, σε επείγουσα επιστολή που έστειλε σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2013, στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) αναφέρει:

«Η απεργία είναι αναφαίρετο και κεκτημένο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Το ίδιο και η ελευθερία μετακίνησης των πολιτών και διακίνησης εμπορευμάτων και προϊόντων της εργασίας τους.

Η νησιωτική Ελλάδα είναι κι αυτή Ελλάδα. Μόνο που ο δρόμος που η κυβέρνηση προσπαθεί για όλους τους στεριανούς Έλληνες να μένει ανοιχτός, για εμάς, κλείνει κάθε φορά που οι υπό κανονικές συνθήκες συνεργάτες μας - πότε εσείς, πότε οι μεταφορείς - έχουν ανικανοποίητα αιτήματα. Έτσι γινόμαστε όμηροι με το πιστόλι στο κεφάλι και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε πολιτισμένο διάλογο...

Με πολύ μεγάλη προσπάθεια για ψυχραιμία λοιπόν, παραθέτουμε στοιχεία της παραγωγής μας, που δείχνουν τόσο τον όγκο της όσο και τη ζημιά που γίνεται, όταν ο δρόμος μας, δηλαδή οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, κλείνει.Ο παραπάνω πίνακας δείχνει τα μεγέθη της παραγωγής από τρεις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών που λειτουργούν στην Ιεράπετρα και παράγουν πρώιμα κηπευτικά. Στα δεξιά φαίνεται η ροή ανά ημέρα σε κιλά και ευρώ. Αθροίζοντας τη δύναμη και των τριών ΟΠ, φαίνεται ξεκάθαρα η ζημιά που γίνεται σε καθημερινή βάση».

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, 10:07