Κατασχέθηκαν επικίνδυνα κτηνιατρικά φάρμακα που επιχείρησαν να εισάγουν Αλβανοί στην Κακκαβιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 16:35
Κατασχέθηκαν επικίνδυνα κτηνιατρικά φάρμακα που επιχείρησαν να εισάγουν Αλβανοί στην Κακκαβιά
Αντιμέτωποι με το λαθρεμπόριο και παρανομίες είναι καθημερινά οι τελωνιακοί στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, καθώς Αλβανοί, κυρίως, επιχειρούν να εισάγουν λαθραία στην Ελλάδα απαγορευμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 122 συσκευασίες κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων με απαγορευμένες δραστικές ουσίες, που δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία. Οι συσκευασίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με Αλβανούς οδηγούς, οι οποίοι επεχείρησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία και να παραδώσουν το παράνομο εμπόρευμα σε παραλήπτες στην Ελλάδα.

Επιπλέον, εντόπισαν 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών κρυμμένες σε ελληνικό λεωφορείο, το οποίο επιχείρησε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και το λεωφορείο κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.

Επιμέλεια:X.M. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 16:35