Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου ανακοίνωσε την κακοκαιρία «Αντίνοος» η οποία θα πλήξει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας τα επόμενα 24ωρα. Τοπικές καταιγίδες ξεκίνησαν να «χτυπούν» από τις 13.00 τα βόρεια προάστια της Αττικής ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του νομού τις επόμενες ώρες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πως κατέγραψε η κάμερα του zougla.gr την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στον Διόνυσο στις 13.10:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Εκάλη λίγα λεπτά μετά την ισχυρή καταιγίδα το μεσημέρι της Κυριακής:

 

 

Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Τετάρτη (17 του μήνα), ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής (14/07) έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (17/07).

 

Αναλυτικά το δελτίου του καιρού για σήμερα, Κυριακή

Σήμερα, Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως στην Κρήτη. Από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 19 έως 31.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Πιθανότητα βροχοπτώσεων ή καταιγίδας υπάρχει έως και το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης