Καταβολή του Οικογενειακού Επιδόματος του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 12:47
Καταβολή του Οικογενειακού Επιδόματος του Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.), ανακοινώνεται ότι:

Από τη Δευτέρα 21/03/2011, αρχίζει η καταβολή του Οικογενειακού Επιδόματος 2010. Η καταβολή του Οικογενειακού Επιδόματος 2010 θα γίνει και φέτος μέσω πίστωσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που τηρούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες του εσωτερικού που συμμετέχουν στο διατραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα Diastransfer (Dias).

Μετά την παραλαβή των δικαιολογητικών από τον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. και εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία έναρξης χορήγησης του επιδόματος (21/3), θα κατατίθεται στο λογαριασμό των δικαιούχων το ποσό του επιδόματος.

• Για το σκοπό αυτό, κάθε δικαιούχος θα πρέπει, εκτός από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να υποβάλλει στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων της Τράπεζάς του και κατά προτίμηση της Εθνικής Τράπεζας με την οποία ο Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. έχει συμβληθεί, όπου θα αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός ΙΒΑΝ.

• Προκειμένου να καθιερωθεί αυτή η διαδικασία, παρακαλούνται οι δικαιούχοι να επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ όσοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν με ταχυδρομικές επιταγές μέσω ΕΛ.ΤΑ..

Με τον νέο τρόπο χορήγησης, οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν οικονομικότερα και ταχύτερα, χωρίς αναμονές στις τράπεζες ή στα ταχυδρομεία.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Ο φάκελος που θα παραληφθεί περιέχει την αίτηση και τη βεβαίωση της εφορίας του περσινού εισοδήματος, ενώ για τυχόν απορίες υπάρχουν οδηγίες στο πίσω μέρος της αίτησης. Μετά την παραλαβή του φακέλου που θα αποσταλεί από τον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. και εφόσον οι δικαιούχοι έχουν έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά, μπορούν να τα καταθέσουν ή να τα αποστείλουν στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν..

Αφού παραληφθούν – ελεγχθούν και εισαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, προετοιμάζονται για αποστολή.
Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβουν το επίδομά τους με ταχυδρομική επιταγή. Οι υπόλοιποι θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό του επιδόματος (μετά τις 21/3).
Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η εξυπηρέτηση των δικαιούχων του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα γίνεται με ραντεβού από τη Δευτέρα 21/3 και προτεραιότητα θα έχουν οι πολύτεκνοι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 13:07