Ξέσπασε η μητέρα του 26χρονου φοιτητή, Μάριου Παπαγεωργίου το πρωί, όταν βρέθηκε απέναντί της, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ο βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή και τη δολοφονία του παιδιού της, τον Αύγουστο του 2012. Ένα έγκλημα με θύμα τον άτυχο φοιτητή η σωρός του οποίου μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί αν και έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια.

«Δολοφόνε, αλήτη. Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε», είπε η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου προς τον 73χρονο ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λυγμούς η μητέρα του άτυχου φοιτητή ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει και αμέσως μετά χρειάστηκε να βγει από τη δικαστική αίθουσα, υποβασταζόμενη. .

«Είναι κλέφτης, δολοφόνος, ψεύτης. Και αυτός και η γυναίκα του», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ενώ ο εξάδελφος του θύματος, αναφέρθηκε στις επίμονες προσπάθειες του 73χρονου κατηγορουμένου να μην ενημερωθεί η Αστυνομία, όταν οι απαγωγείς ζήτησαν από την οικογένεια του φοιτητή λύτρα.

«Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος « μην το πείτε σε κανέναν , δε θα πάτε στην αστυνομία». Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε «κοίτα να δεις και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι , μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών». Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε φύγει μόνος του για να εξαφανιστεί από την οικογένειά του. «Να φύγει από μόνος του αποκλείεται. Δεν είχε λόγο. Μία χαρά περνούσε. Ο Μάριος ήθελε να ζήσει. Κάναμε σχέδια για τις διακοπές».

Στη συνέχεια κατέθεσε φίλος του 26χρονου φοιτητή τον οποίο διέκοψε, ο 73χρονος κατηγορούμενος για να τον ρωτήσει:

– Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;

– Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;

Η δίκη διακόπηκε τελικά για την Τετάρτη , αφού προηγουμένως διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης, η σύζυγος του 73χρονου, η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη και άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης