Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, που διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελίες τους περί δικαστών εξαρτημένων και μελών παραδικαστικών κυκλωμάτων κατέθεσε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ό ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη στο γραφείο του κ. Πολάκη, στο Υπουργείο Υγείας, όπως προβλέπει ο νόμος για τις περιπτώσεις εξέταση μάρτυρα με την ιδιότητα του υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δασούλας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να διευκρινίσει το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεών του ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη και το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πολάκης είχε πει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και οι οποίες έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμη εκκρεμούν χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα για όλες αυτές.

Ο ο κ. Δασούλας θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Πολάκη προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης που διετάχθη με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Εφόσον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι καταγγελίες του κ. Πολάκη θα συνεχίσει την εξέταση μαρτύρων προχωρώντας την έρευνα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή διαπιστώσει ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης