Κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 10:52
Κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή του Παύλου Φύσσα
Με την εικόνα του Παύλου Φύσσα νεκρού στο νοσοκομείο νωπή ακόμη στη σκέψη της, η αδελφή του, Ειρήνη Φύσσα, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να συνεχίσει την κατάθεσή της, την οποία είχε αρχίσει πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει, αφού κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Ο Παύλος έγραφε τραγούδια για την ελευθερία και την αγάπη. Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε..Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια».

Με αυτά τα λόγια αποτύπωσε σήμερα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, όταν ο αδελφός της έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά.

Η Ειρήνη Φύσσα στη σύντομη κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι η γνώση της για τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας προέρχεται από όσα της είπαν, εκ των υστέρων, οι φίλοι του αδελφού της.

«Δεν ήμουν παρούσα. Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα, δεν ήμουν μπροστά. Ενημερώθηκα από τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει και για τον λόγο αυτόν μίλησα με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ» είπε η Ειρήνη Φύσσα και συμπλήρωσε φανερά συγκινημένη: «Έχω συγκρατήσει ότι ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Έχω συγκρατήσει ότι ήταν εκεί αστυνομικοί...».

Συνήγορος υπεράσπισης: Πιστεύετε ότι ο αδελφός σας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής;
Μάρτυρας: Από όσα έχουν ακουστεί εδώ μέσα αυτό προκύπτει.
Συνήγορος υπεράσπισης: Για τα τραγούδια του έχετε κάποια γνώση;
Μάρτυρας: Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη...
Συνήγορος υπεράσπισης: Είχε κάποια αντιφασιστικά στοιχεία στα τραγούδια του;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια.

Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, αφού η συναισθηματική φόρτιση και οδύνη για τη δολοφονία του αδελφού της ήταν έκδηλη. Η γυναίκα κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα ξέσπασε σε λυγμούς.

Η δίκη συνεχίζεται με τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων που έχουν προηγηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 12:14