Ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση του παλιού κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων στη χερσαία ζώνη του ενετικού λιμένα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία εβδομάδα, ενώ τον Οκτώβριο θα αρχίσει η κατασκευή του νέου σύγχρονου κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Ταμείου.

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. και αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης έκανε λόγο για ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς, ενώ χαρακτήρισε την ημέρα ως εξόχως σημαντική. «Κατεδαφίζεται ένα κτήριο που δεν είχε στατική επάρκεια, που ήταν ανεπαρκές και που υποβάθμιζε την αισθητική αξία του λιμανιού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανεύρεσης εργολάβου για την ανέγερση νέου κτηρίου στην ίδια θέση, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά στο εργοτάξιο το οποίο δημιουργείται λόγω των εργασιών, είναι απόλυτα ελεγχόμενο σύμφωνα με τον κ. Πρωτοπαπαδάκη, καθώς, όπως επεσήμανε, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από σήμερα σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία στη λιμενική ζώνη διακόπτεται από σήμερα. Καθώς θα προχωρά το έργο, θα αναπτυχθούν ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας και της πληρότητας του πάρκινγκ στη Δευκαλίωνος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, οι εργασίες θα καθυστερήσουν προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία της εκπόνησης βρίσκεται η μελέτη για τα σκιάδια που έχει δρομολογήσει το Δ.Λ.Τ.Χ.

Πηγή:flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης