Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου Χανίων και της ανέγερσης στο ίδιο σημείο ιατρείου αστικού τύπου, καθώς και η δημιουργία χώρου πρασίνου.

Στο Δημαρχείο Χανίων υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου και, όπως δήλωσε ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, από την Τρίτη θα εγκατασταθούν τα συνεργεία για τις προκαταρκτικές εργασίες, ενώ η κατεδάφιση υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα πριν τα μηχανήματα «πιάσουν» δουλειά θα γίνει προληπτικός έλεγχος του χώρου, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μέσα στο παλιό κτήριο να βρίσκονται άνθρωποι, καθώς – όπως είναι γνωστό – πολλές φορές το παλιό νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο αστέγων.

Ο χώρος θα κλείσει και θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο όπου θα κινούνται τα μηχανήματα του εργολάβου, ενώ η κατεδάφιση θα αρχίσει από το παλιό κτήριο της αιμοδοσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, μόλις ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την ανέγερση του κέντρου υγείας αστικού τύπου και την ανάπλαση του χώρου. Το έργο, το οποίο έχει χωριστεί σε τρία υποέργα, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο υποέργο αφορά στην κατεδάφιση και είναι προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, το δεύτερο στην ανέγερση του κέντρου υγείας και της ανάπλασης του χώρου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και το τρίτο αφορά στην προμήθεια του ιατρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.

Το σύνολο της παρέμβασης υπολογίζεται στα 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων «τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει εξασφαλιστεί και η στελέχωση του κέντρου υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπο Δουλγεράκη η λειτουργία του κέντρου υγείας – που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας – θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το νοσοκομείο της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης