«Πέφτουν» υποχρεωτικά όσα κτίσματα κρίθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ως «αυθαίρετα και κατεδαφιστέα».

Δικαστική απόφαση «ανοίγει τον δρόμο» για τις μπουλντόζες, για όσα ακίνητα πήραν οριστικά «κόκκινη κάρτα» ως αυθαίρετα και «με δικαστική βούλα», επειδή ακυρώθηκε αμετάκλητα η οικοδομική άδεια ή η εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση και απέτυχαν να ενταχθούν στους νόμους για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων (σ.σ.: από τους οποίους ο πρώτος μάλιστα, (ν.4014/11) κατέπεσε ως αντισυνταγματικός και ανίσχυρος ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προ 2ετίας (ενώ ο ν.4178/13 διασώθηκε κατά πλειοψηφία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόφαση Διοικητικού Εφετείου έκρινε ότι στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει «δέσμια υποχρέωση»του κράτους να προχωρήσει άμεσα σε κατεδάφιση και εάν δεν το κάνει, τότε υποπίπτει σε «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας», η οποία μπορεί να ακυρωθεί από τα δικαστήρια, ύστερα από σχετική αίτηση των θιγόμενων πολιτών από την αδράνεια των αρμόδιων Αρχών.

Σύμφωνα με καταγγελία του sfedona.gr μάλιστα, στο Χιλιομόδι Κορινθίας οι μπουλντόζες ξεκινούν το «έργο» τους, ξεκινώντας από κάποιες παράγκες που βρίσκονται στη Μονή Φανερωμένης και ανήκουν σε φτωχές οικογένειες. Όπως σημειώνει ο καταγγέλλων, «η Ελλάδα είναι πνιγμένη στις αυθαίρετες βίλες, εξοχικά, κατοικίες ακόμα και σε πολυκατοικίες. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε υπέρ των αυθαιρέτων και των παρανομιών. Αλλά βρε Χριστιανοί στην Εκκλησία και Αριστεροί Δημοκράτες στην Κυβέρνηση από τις παράγκες φτωχών ανθρώπων βρήκατε να ξεκινήσετε…;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης