Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου για το θέμα της ποιότητας του νερού στη Νότια Ρόδο!

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής – προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ κ. Παναγιώτης Κανάκης και τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε μετά την εξώδικο δήλωση που απέστειλαν στις αρχές του μήνα προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, είκοσι ιδιώτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νότιας Ρόδου και συγκεκριμένα στις περιοχές Γεννάδι και Λαχανιά. Το ίδιο εξώδικο κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Δήμαρχο Ρόδου αλλά και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακαριαία παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος και παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ιδιώτες και επαγγελματίες της Νότιας Ρόδου, οι οποίοι έχουν αναφέρει αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις επιπτώσεις που έχουν από τη χρήση του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι φέρονται να έχουν επισημάνει εκτενώς τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δικές τους μετρήσεις που διενήργησαν σε ανεξάρτητα εργαστήρια το προηγούμενο διάστημα, βάσει των οποίων το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Όπως άλλωστε αναφέρεται και στο εξώδικο, το νερό περιέχει μεγάλες ποσότητες αλάτων, οι οποίες προκαλούν αρκετά σοβαρά προβλήματα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων λόγω της δυσλειτουργίας ή και καταστροφής λέβητων, ηλιακών και ηλεκτρονικών θερμοσιφώνων καθώς και όλων των διακοσμητικών και όχι μόνο φυτών και δέντρων, τα οποία μετά το πότισμα ξεραίνονται.

Εκτός από τους ιδιώτες, στο πλαίσιο της ίδιας δικαστικής έρευνας χθες κατέθεσε στον Πταισματοδίκη Ρόδου ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής – προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ κ. Παναγιώτης Κανάκης, ενώ την προσεχή Δευτέρα για το ίδιο θέμα θα καταθέσει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου είχε ξεκινήσει η δοκιμαστική παροχή νερού, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη στη ΔΕΥΑΡ για το ίδιο θέμα, όπου παρέστησαν και εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων ιδιωτών και επαγγελματιών.
Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης