Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα, όταν συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να πλησιάσουν την βουλευτική οικία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο ανήλικοι (γεννηθέντες το 2001), που αφού παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων (με ρητή δικάσιμο) αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι τέσσερις, 20 έως 34 ετών, οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν τη Δευτέρα και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Αστυνομία για σωματικές βλάβες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Στο μεταξύ, νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Κατερίνη ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών κινήθηκαν με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης, όπου φώναξαν συνθήματα.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα για το ίδιο θέμα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης