Κατερίνη: Στα ίχνη σπείρας διαρρηκτών η ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 12:08
Κατερίνη: Στα ίχνη σπείρας διαρρηκτών η ΕΛ.ΑΣ.
Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε διαμερίσματα της πόλης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Γεωργίας, 24 και 28 ετών, και ένας 34χρονος υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (θραύση μύλου κλειδαριάς), από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών στην πόλη της Κατερίνης, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι η σπείρα διέρρηξε επτά διαμερίσματα, από τα οποία αφαίρεσε χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.ά.).

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι τα δύο μέλη της σπείρας έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και κατά το παρελθόν, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 12:18