Κατέσχεσαν και το αυτοκίνητο του Μπουτάρη!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 14:57


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα ένας ιδιώτης από τη Βόρεια Ελλάδα.

Για χρέη 80.000 ευρώ ιδιώτης κατέσχεσε 4 φορτηγά και 19 αυτοκίνητα του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΑφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στάθηκαν ανεξόφλητοι λογαριασμοί, ύψους περίπου 80.000 ευρώ, που προέρχονται από την προμήθεια στολών που προορίζονταν για τη Δημοτική Αστυνομία.

Τα χρήματα για τις στολές δεν δόθηκαν ποτέ, έτσι ο έμπορος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 32757/2010 διαταγή πληρωμής με την οποία καλεί τον δήμο να αποπληρώσει τα χρέη του.Κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του Μπουτάρη

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το πρωί της Δευτέρας δύο δικαστικοί επιμελητές μετέβησαν στα γραφεία της δημοτικής αρχής και κρατώντας τις σημειώσεις τους άρχισαν να κατάσχουν κινητά περιουσιακά στοιχεία της.

Ήδη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, έχουν δεσμευτεί τέσσερα μεγάλα φορτηγά και 19 αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και το αμάξι που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

«Στη συνέχεια, με συνοδεία ανδρών της αστυνομίας, θα γίνει κατάσχεση γραφείων, πινάκων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από τους χώρους του δήμου» αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr.Το zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Μπουτάρη, αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Δεύτερη και φαρμακερή


Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έρχεται αντιμέτωπος με κατασχέσεις.

Τον Ιούλιο του 2010, εταιρεία στην οποία ο δήμος χρωστούσε περίπου 500.000 ευρώ από το 2005 είχε προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Η εταιρεία «Γίγας ΕΠΕ» (με είδη ρουχισμού) είχε αναλάβει να προμηθεύσει με τα λεγόμενα «είδη πρόσθετων παροχών» τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για είδη κυρίως ρουχισμού (μπουφάν, γάντια, μπλούζες κ.λπ.) που αφορούν στην «ατομική προστασία» των δημοτικών υπαλλήλων στην καθαριότητα.

Η «Γίγας ΕΠΕ» «κέρδισε» τον σχετικό διαγωνισμό και παρέδωσε τα είδη, ο δήμος όμως δεν μπορούσε να την πληρώσει. Έτσι, η εταιρεία αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπου τελικά δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα ο δήμος να υποχρεωθεί να της καταβάλει περίπου 500.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 17:14