Σε μία συμβολική κίνηση για να εκφράσει την αντίθεσή της στις πολιτικές λιτότητας, η νέα δημοτική αρχή προχώρησε στην υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Δημαρχείο της Πάτρας. Πλέον, στο δημαρχιακό μέγαρο κυματίζουν τρεις σημαίες: η ελληνική και άλλες δύο του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης»Ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής, Ανδρέας Αντωνόπουλος είχε τονίσει σε δηλώσεις του ότι ο Δήμος θεωρεί ότι «η σημαία της Ε. Ε. είναι ένα σύμβολο μισητό για το λαό γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι η είδηση παρουσιάζεται τα τελευταία δύο 24ωρα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σε συσχετισμό με τις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό και τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στη χώρα. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η δημοτική αρχή προχώρησε στην υποστολή της σημαίας από τις πρώτες ημέρες της εκλογής της τον περασμένο Μάιο.

Το zougla.gr μίλησε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πατρέων, κ. Παναγιώτη Μελά, για το μήνυμα της κίνησης αυτής και το πόσο μπορεί μια τέτοια πρωτοβουλία να συμπλέει με την αντιμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημαία της Ε.Ε. συμβολίζει μια λυκο-συμμαχία»

«Θεωρούμε ότι η σημαία της Ε.Ε. συμβολίζει συγκεκριμμένη πολιτική, μια “λυκο-συμμαχία”. Ο λαός μας έχει υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα εδώ στην πόλη της Πάτρας το ζούμε καθημερινά. (Με τη συγκεκριμμένη πολιτική την οποία εφαρμόζουν) έχουν εξαθλιώσει τον κόσμο. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο, δεν έχουν φαγητό. Είναι αυτοί που τους κόβουν το ρεύμα καθημερινά. Αυτή είναι η πολιτική. Δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε τις δομές του Δήμου. (..) Η έννοια της ενέργειάς μας ήταν συμβολική και δεν έχει σχέση με τους λαούς της Ευρώπης».

Στην ερώτηση εάν η κίνηση αυτή δείχνει μια συμπόρευση με τις πιέσεις που ασκεί στο εξωτερικό η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μελάς τόνισε ότι η  υποστολή της σημαίας είχε προηγηθεί της εκλογής αυτής και των διπλωματικών της κινήσεων.

«Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την πολιτική (της Ε.Ε.) που εφαρμόζεται. Με τον ίδιο τον Καλλικράτη, με τον αντιδραστικό χαρακτήρα που έχει εφαρμοστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές που εφαρμόζονται καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μελά για την υποστολή της σημαίας

«Φρένο» στα αντιπλημμυρικά έργα

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων θέλησε να μιλήσει και για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, λόγω της έλλειψης χρηματοδότητησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ε.Ε. για αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα πολιτικής προστασίας.

Ακούστε τις δηλώσεις του

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης