Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ενώπιον του εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες οδηγήθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο τηλεπαρουσιαστής- μάνατζερ, Μένιος Φουρθιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, παραβίαση του νόμου περί όπλων, απάτη και απόπειρα εκβίασης. Μαζί στα δικαστήρια οδηγήθηκαν και οι φερόμενοι ως συνεργοί του.

Δείτε την έξοδο των κατηγορούμενων από το γραφείο του ανακριτή και τις δηλώσεις του δικηγόρου δύο εξ αυτών:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωρεία κατηγοριών που αφορούν κακουργήματα και πλημμελήματα περιλαμβάνονται στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή. Επισημαίνεται πως ενώ μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης είχαν συλληφθεί δύο άτομα, όμως αργότερα συνελήφθη ένα ακόμη, αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων.

Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία κατηγορούμενος για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο, τους οποίους φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος, αλλά και για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία από τους συγκατηγορουμένους του.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι ερευνώνται πλέον εξονυχιστικά έπειτα από τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα που αφορούν τη δράση συμμορίας.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος είναι:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

– Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

– Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

– Σύσταση συμμορίας

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)

– Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

– Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

– Έκρηξη (κακούργημα)

– Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

– Παράνομη οπλοκατοχή

– Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Προθεσμία μέχρι το Μ. Σάββατο για να απολογηθούν 

Τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης, όσο και οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι ζήτησαν από τον ανακριτή προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να απολογηθούν, την οποία και έλαβαν. Μέχρι την απολογία τους, όλοι παραμένουν κρατούμενοι. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ του, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί.

Οι συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν μαζί του στον Εισαγγελέα φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή, προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης. Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου, εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη.

Σημειώνεται πως ο αδελφός ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη, φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή, όσον αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αναζητούσε κάποιον που θα αναλάμβανε τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του αλλά και για να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του δημοσιογράφου.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας 

«Προκαλούσε εντυπώσεις για να έχει προστασία», αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τον Μένιο Φουρθιώτη, θεωρώντας ότι μόνος του «έστηνε» σκηνικό απειλών σε βάρος του για να απολαμβάνει ισχυρή αστυνομική φύλαξη. 

«Είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του, κατά παραγγελία, χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Στο πολυσέλιδο έγγραφο φέρεται να γίνεται  επίσης αναφορά σε ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου άνδρα, ο οποίος έδωσε τα πρώτα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη και των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους κι ο Μένιος Φουρθιώτης, αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Δείτε εικόνα από τα δικαστήρια:

 

Ο Μένιος Φουρθιώτης

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ στους δύο συλληφθέντες που εμπλέκονται στη συμπλοκή με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, προκειμένου να πυροβολήσουν το σπίτι του ώστε να φανεί ότι ο παρουσιαστής κινδυνεύει και επομένως χρειάζεται αστυνομική προστασία.

Όσον αφορά στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του όταν άγνωστος άνοιξε πυρ κατά της σκοπιάς που υπήρχε στο σημείο, η ηλεκτρονική του αλληλογραφία, καθώς και το DNA ενός εκ των δύο ανδρών που εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. την Παρασκευή 16 Απριλίου στη Νέα Ερυθραία και οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φουρθιώτης φέρεται να είχε επικοινωνία με τα δύο άτομα πριν και μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς, ενώ λίγο πριν την επίθεση στο σπίτι του υπάρχει τηλεφωνική κλήση μεταξύ του παρουσιαστή και των συλληφθέντων. Πριν από την έκρηξη έχει καταγραφεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο φαίνεται και μετά την έκρηξη και ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες. 

Η μηχανή που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε σε συνεργείο, και διαπιστώθηκε πως επρόκειτο να της αλλάξουν πλαστικά. 

Ο Φουρθιώτης δεν έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και ό,τι έχει να δηλώσει, θα το πει στον ανακριτή. Σύμφωνα με όσα είπαν οι δύο συλληφθέντες, ο Μένιος Φουρθιώτης τους ζήτησε να του βρουν δύο άτομα, τα οποία και βρήκαν ωστόσο δεν κατονόμασαν. 

Για την ώρα δεν έχει προκύψει σύνδεση μεταξύ των υποθέσεων Φουρθιώτη και Βαξεβάνη. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης