«Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 13:16
Θανάσης Βλαντός
«Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις»
Με κύριο αίτημα τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας.Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Εκεί, αντιπροσωπεία των σωματείων συνάντησε εκπρόσωπο του υπουργείου και του έθεσε τα αιτήματα των εργαζομένων. Παλμός και μαχητικότητα στην πορεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ζητούν να μην πληγούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας στο ασφαλιστικό, καθώς, όπως λένε, πλήττονται τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.Ανάμεσα στα συνθήματα που φώναζαν κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές ήταν και αυτό: «Πουλάτε αεροπλάνα. Πουλάτε και τη γη. Πουλήστε την Ελλάδα μία και καλή».

Ακούστε τι δηλώνει στην κάμερα της zougla.gr o Αλέξανδρος Κομίνης, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ.


Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 17:00, με αποτέλεσμα τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα και μετρό να έχουν τραβήξει χειρόφρενο.

Διαβάστε επίσης:

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 04:49.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 15:14