Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Καβάλας, πέντε μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ένας 46χρονος Αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Καβάλας, τρεις ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 52, 55 και 41 ετών αντίστοιχα, καθώς και 43χρονη υπήκοος Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και ενός 46χρονου, ηγετικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση– για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, μαστροπεία, παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση του υπηρεσιακού απόρρητου και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος από κοινού με τον 52χρονο, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξώθηση γυναικών στην πορνεία.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), ως «βιτρίνες», στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε με ή χωρίς τη θέληση τους, σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης ή το 46χρονο ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεκριμένες γυναίκες προέρχονταν κυρίως από χώρες του εξωτερικού, αλλά και την Ελλάδα, ενώ εντοπίζονταν μέσω γνωστών της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στην εύρεση εκδιδόμενων γυναικών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου τα μέλη της οργάνωσης απέσπασαν τη συναίνεση δύο γυναικών υπηκόων Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους.

Ο 46χρονος αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, αναφορικά με επικείμενους ελέγχους και εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις του, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του καταστήματος στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, την απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, μέσω τέλεσης γάμων με ημεδαπούς και ακολούθως την εκμετάλλευσή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα, τις οικίες και τα οχήματα των μελών της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης