Καβάλα: Εγκατέλειψαν σκυλιά κλειδωμένα σε διαμέρισμα για ένα μήνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 20:41
Καβάλα: Εγκατέλειψαν σκυλιά κλειδωμένα σε διαμέρισμα για ένα μήνα
Σε τραγική κατάσταση βρέθηκαν έξι σκυλιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καβάλας, στο οποίο είχαν παραμείνει κλειδωμένα χωρίς φαγητό και νερό για περίπου ένα μήνα. Η έντονη δυσοσμία που έβγαινε από το σπίτι ώθησε τους γείτονες να ειδοποιήσουν την ιδιοκτήτρια που διαμερίσματος που απουσίαζε στη Θάσο και η οποία τους τελευταίους μήνες νοίκιαζε το σπίτι σ’ έναν άντρα.

Η ιδιοκτήτρια, μετά από δικό της αίτημα επισκέφθηκε το σπίτι παρουσία των αστυνομικών που βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εικόνα.

Τα έξι σκυλιά ήταν εγκαταλειμμένα χωρίς τροφή και νερό για σχεδόν ένα μήνα σ’ ένα μικρό διαμέρισμα, ενώ το ένα εξ αυτών βρέθηκε να πίνει νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο φιλοζωικός σύλλογος και τα κατοικίδια εξετάστηκαν από κτηνίατρο ο οποίος τόνισε ότι έχουν να φάνε και να πιουν νερό πάνω από είκοσι μέρες, ενώ το ένα σκυλί φιλοξενείται στο κτηνιατρείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα σ’ έναν άνδρα εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο για αρκετό καιρό δεν είχε εισπράξει ενοίκια και αναγκάστηκε να προβεί ακόμα και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο ενοικιαστής συνέχισε να μην πληρώνει τα ενοίκια αλλά πριν από ένα μήνα, όπως κατήγγειλαν οι γείτονες, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα αφήνοντας μέσα κλειδωμένα τα έξι σκυλιά, χωρίς τροφή και νερό.

Τα έξι σκυλιά αναζητούν μια φιλόξενη –προσωρινή ή μόνιμη- στέγη, ενώ από τη αστυνομία αναζητείται ο ενοικιαστής του διαμερίσματος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 20:41