Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατείχε ηγετικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα που διακινούσε γυναίκες στην Καβάλα, προχώρησε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, το πρωί της Πέμπτης.

Σε βάρος του 46χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, εγκλήματα κατά της περιουσίας και παραβίαση απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε γνωστή στις 2 Αυγούστου όταν οι Αρχές προχώρησαν στις πρώτες συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ένας αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η συμμορία λειτουργούσε δύο μπαρ σε Χρυσούπολη και Καβάλα ως «βιτρίνες» και εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες, εξωθώντας τες στην πορνεία.

Ο ρόλος του αστυνομικού, που υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών της τοπικής διεύθυνσης και τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα, δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή πληροφοριών για αποτροπή ελέγχων και την ανοχή λειτουργίας των μπαρ χωρίς άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε συνεννοήσεις με τα άλλα μέλη για τον σχεδιασμό «εισαγωγής» και άλλων αλλοδαπών γυναικών στην περιοχή, ενώ, αρκετές εξ αυτών νομιμοποιούνταν μέσω «λευκών» γάμων.

Με πληροφορίες από το thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης