Εντείνονται οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών να υπάρξει αποσυμφόρηση σε Πειραιά και Ειδομένη, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη με πρόσφυγες και μετανάστες να έρχονται στα χέρια για ασήμαντη αφορμή.

Στον απόηχο των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας εθελοντές και μέλη ΜΚΟ επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο στο λιμάνι του Πειραιά να μεταφερθεί σε κέντρα προσωρινής υποδοχής​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το κλείσιμο της «βαλκανικής οδού» και η αβεβαιότητα που κυριαρχεί για το τι μέλλει γενέσθαι για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και οι οποίοι ακούν διαρκώς φήμες για άνοιγμα των συνόρων ή δημιουργία εναλλακτικού δρόμου μέσω Βουλγαρίας ή Αλβανίας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα. Στον απόηχο των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου Σύροι πρόσφυγες και Αφγανοί μετανάστες συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 8 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Τζάνειο», από το πρωί της Πέμπτης, εθελοντές και μέλη ΜΚΟ επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο στο λιμάνι του Πειραιά να μεταφερθεί σε κέντρα προσωρινής υποδοχής. Ήδη, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν περίπου 38 οικογένειες προσφύγων με παιδιά (300 άτομα) σε εγκαταστάσεις στην παραλία της Μυρσίνης στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την καταγραφή του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης το πρωί της Πέμπτης βρισκόντουσαν στην Ελλάδα 51.363 πρόσφυγες σε διάφορα μέρη της χώρας, κυρίως σε Πειραιά και Ειδομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο zougla.gr: Θα δεχτούμε τις οικογένειες των προσφύγων

Σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κυλλήνη θα μεταφερθούν με λεωφορεία περίπου 38 οικογένειες (σχεδόν 300 άτομα) προσφύγων και μεταναστών, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, μετά και τα χθεσινά επεισόδια. Εθελοντές ενημέρωσαν, με τη συνδρομή μεταφραστή, τους πρόσφυγες στην πύλη Ε2 για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, καλώντας τους να μπουν στα λεωφορεία.

Όπως δήλωσε στο zougla.gr ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο δήμος θα υποδεχτεί τις οικογένειες αυτές και θα τους προσφέρει τα απαραίτητα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί. «Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε λίγο πολύ για να λυθεί αυτή η κρίση» πρόσθεσε ο δήμαρχος, οποίος είναι συριακής καταγωγής.

Ακούστε τις δηλώσεις

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένει ισχυρή δύναμη του κεντρικού λιμεναρχείου, ενώ τη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών παρακολουθεί ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.


Πετροπόλεμος και ξύλο στον Πειραιά

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν- εκ των οποίων οι δύο σοβαρά- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στις πύλες Ε1 και Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, ανάμεσα σε Αφγανούς και Σύρους.

Οι δύο εξ αυτών έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από τη ρίψη πετρών και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσοκομείο. Άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τους παρέλαβε για να τους μεταφέρει στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης