Και αστυνομικός συμμετείχε στη σπείρα

Και αστυνομικός συμμετείχε στη σπείρα

Ένας απόστρατος αστυνομικός, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος έφυγε από το Σώμα το Μάρτιο του 2011 για λόγους υγείας, είναι ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες που είχαν επαφές με στη σπείρα που βρίσκεται πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη, την 1η Μαΐου 2011, με θύματα δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.- χωρίς ωστόσο να είναι άμεση η εμπλοκή του με το φονικό.

Στην 9μελή συμμορία συμπεριλαμβάνονται δύο αλλοδαποί που διέθεσαν το αυτοκίνητο μάρκας VOLVO στους δράστες της συμπλοκής με τους Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όχημα το οποίο είχαν αφαιρέσει από την έκθεση αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.

Οι εννέα -8 αλλοδαποί και ο ένας Έλληνας αστυνομικός- κατηγορούνται για «Σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές», «Ληστείες», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας» κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, για παράβαση του Νόμου «Περί ναρκωτικών» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Παράλληλα, οι ίδιοι μαζί με άλλους συνεργούς τους που διαφεύγουν τη σύλληψη και αναζητούνται, πριν από ένα έτος περίπου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές εις βάρος καταστημάτων εμπορίας και φύλαξης αυτοκινήτων, σε οικίες και σε διάφορα άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους, άλλοι εισέρχονταν σε αυτούς, αφαιρώντας αντικείμενα, άλλοι περιφρουρούσαν τους χώρους – στόχους κατά τη διάρκεια της κλοπής (τσιλιαδόροι)  και άλλοι προωθούσαν - πουλούσαν τα αφαιρεθέντα είδη (αυτοκίνητα - εργαλεία κλπ).

Η δράση της σπείρας

Από την μέχρι τώρα Αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

1.Ληστεία την 04-10-2010 σε εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων στην Μαγούλα όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν – φίμωσαν υπάλληλο της εταιρείας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 93.000 €, δεκαέξι κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα, διάφορες κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην ως άνω εταιρεία καθώς και πέντε Ι.Χ.Ε. αυτ-τα.

2. Κλοπή την 18-10-2010 στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην θέση Πλακωτό – Μαγούλας από όπου αφαίρεσαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

3.Κλοπή την 25-26/10/2010 σε εταιρεία πώλησης αυτ-των στη Μαγούλα Αττικής από όπου αφαίρεσαν από το προαύλιο χώρο της αποθήκης τρία Ι.Χ.Ε. αυτ/τα.

4.Κλοπή την 05-11-2010 σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, από όπου αφαίρεσαν επτά αυτοκίνητα, πέντε GPS μάρκας MLS και δεκατρία δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

5.Κλοπή, νυκτερινές ώρες της 07/08-11-2010 σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής από όπου αφαίρεσαν εφτά GPS, ένα γρύλο και διάφορα αξεσουάρ όπως πατάκια, υαλοκαθαριστήρες και δεκαπέντε δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

6.Κλοπή, κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 11-11-2010, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο, από όπου αφαίρεσαν δώδεκα ΙΧΕ αυτοκίνητα και δεκαπέντε ηχοσυστήματα αυτ-των συνολικής αξίας 3.000 €.

7.Ληστεία, την 19-01-2011 στον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, ενώ προκάλεσαν φθορές στο σύστημα καταγραφής εικόνας, πυρανίχνευσης και σε εννέα (9) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της παραπάνω εταιρείας.

8. Κλοπή, την 17-01-2011 σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Ν. Ερυθραία, από όπου αφαίρεσαν εννέα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πινακίδες κυκλοφορίας και κλειδιά αυτ-των.

9.Ληστεία, την 30-03-2011 σε εταιρεία στο Καπανδρίτι όπου με την απειλή όπλων που κρατούσαν, χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαιρώντας από ένα χρηματοκιβώτιο επιταγές αξίας περίπου 500.000 €, ενώ με τα κλειδιά που βρήκαν σε γραφείο της εταιρείας, αφαίρεσαν επτά ΙΧΕ αυτ-τα καθώς και διάφορα κλειδιά αυτ-των.

10.Κλοπή, την 01-04-2011 σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Κρυονέρι, από όπου αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 190.000 €, δύο φορητούς υπολογιστές και μια φωτογραφική μηχανή.

11.Κλοπή, την 09-04-2011 σε κατάστημα – μάντρα οικοδομικών υλικών και εργαλείων στην Κερατέα, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 € από το ταμείο και διάφορα μηχανήματα και εργαλεία όπως κομπρεσέρ, τροχούς, τριβία, επαναφορτιζόμενα τρυπάνια και κατσαβίδια, κόφτες πλακιδίων και διάφορα άλλα μικροεργαλεία συνολικής αξίας περίπου 4.900 €.

12.Κλοπή, τις βραδινές ώρες της 12-13/04/2011 σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην Κερατέα, από όπου και αφαίρεσαν α) Τριάντα μία τηλεοράσεις , β) Εννέα (9) DVD PLAYER , γ) Πέντε (5) ραπτομηχανές, δ) Δέκα οκτώ (18) ατμοσίδερα και πρεσοσίδερα , ε) Είκοσι επτά (27) μίξερ και πολυμηχανήματα, στ) Επτά (7) τοστιέρες και ζ) Δέκα εννέα (19) σεσουάρ διαφόρων μαρκών, συνολικής αξίας περίπου 25.000 – 30.000 €.

13.Διάρρηξη, την 17-04-2011, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.

14.Κλοπή, την 13-09-2010, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

15.Κλοπή, την 26-09-2010, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

16.Ληστεία, την 17-04-2011, σε οικία όπου με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ενοίκους, ξήλωσαν τα καλώδια του συναγερμού ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 € και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και σε χώρους που είχαν ενοικιάσει και χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

α) Επτά (7) πιστόλια εκ των οποίων τα τρία (3) τύπου REPLICA.
β) Δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
γ) Εκατόν ογδόντα (180) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
δ) Πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
ε) Μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ινδική κάνναβη).
στ) Πλήθος πλαστών εγγράφων (δελτία ταυτότητος κλπ).
ζ) Σαράντα (40) κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.
η) Το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
θ) Διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία καθώς και διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές.Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 19:45