Οι διοικητικοί δικαστές θα συμμετέχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «συνεχώς επιχειρούμενη υποβάθμιση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση».
 
Σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, το οποίο σημειώνει ότι η συμμετοχή των διοικητικών δικαστών στη συγκέντρωση αποτελεί πρώτη αντίδραση για την προάσπιση της συνταγματικής τους θέσης και της κοινωνικής τους αποστολής.

Οι διοικητικοί δικαστές συμμετέχουν στη συγκέντρωση, προκειμένου να διακηρύξουν «την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του συνταγματικού τους ρόλου», όπως υπογραμμίζουν σε σημερινή ανακοίνωση της Ένωσής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τα αιτήματά τους είναι:

α) Άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης με την οποία οι νεοεισερχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί στον κλάδο εντάσσονται στο Ι.Κ.Α.

β) Ο σεβασμός της συνταγματικής επιταγής για ειδικό μισθολόγιο, για κατοχύρωση των συντάξεων και για ισοτιμία και ισοκυρία των τριών λειτουργιών του κράτους και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) Άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης