Η εμπλοκή στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιτείνεται, μετά και την άρνηση των συνηγόρων της επιλογής των κατηγορουμένων να δεχθούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους, που αποφάσισε το δικαστήριο.

Τέσσερις από τους κρατούμενους, με επιστολή τους που διαβάστηκε στο δικαστήριο, δηλώνουν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας και μόνον οι Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας, ο οποίος δήλωσε ότι συμπαρίσταται στους υπόλοιπους συγκρατούμενούς του, ανέφεραν ότι δεν θα συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι δικηγόροι, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο μίλησαν για σύγκρουση καθηκόντων, από τη στιγμή που εξακολουθούν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των ίδιων των κατηγορουμένων, οι οποίοι, όμως, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αποχώρησαν και οι ίδιοι, ζητώντας από τους συνηγόρους τους να μην τους εκπροσωπήσουν.

Χαρακτήρισαν, δε, άκυρη και παράνομη την απόφαση για αυτεπάγγελτο διορισμό τους, ενώ οι συνήγοροι της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη δήλωσαν ότι ουδέποτε η κατηγορουμένη τούς έπαυσε ούτε δήλωσε ποτέ ρητά ότι αποχωρεί.

Οι δικηγόροι ζήτησαν, μάλιστα, να ανακληθεί η απόφαση του αυτεπάγγελτου διορισμού τους, κάτι που απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι δεν προβλέπεται δικονομικά μια τέτοια προσφυγή.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, που παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αποχώρησαν από τη διαδικασία, δηλώνοντας ότι έχουν δικηγόρους, αλλά αρνούνται να συμμετάσχουν «σε μια δίκη με πολλές αυθαιρεσίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο διέταξε να αποσταλούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.), για να ξεκινήσουν οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες των δικηγόρων, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε, επίσης, ότι την ευθύνη για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών και την αδυναμία τήρησής τους έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ για την παρακράτηση των ταυτοτήτων και τα μέτρα ασφαλείας την ευθύνη φέρει η αρμόδια αστυνομική αρχή.

«Το δικαστήριο», όπως είπε, «θα πρέπει να διορίσει και άλλους συνηγόρους υπεράσπισης», αλλά η πρόεδρος απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και αμέσως η έδρα αποσύρθηκε, προκειμένου να συσκεφθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης