ΚΕΔΕ: Με ευθύνη του Διοικητή του ΙΚΑ έχουν σταματήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πολλές πόλεις της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 03:53
ΚΕΔΕ: Με ευθύνη του Διοικητή του ΙΚΑ έχουν σταματήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε πολλές πόλεις της χώρας
Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, με αφορμή τις ανθρώπινες απώλειες και τις σημαντικές καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, εγκαλεί τον διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό για την άρνησή του «να συμμορφωθεί με σχετική διάταξη νόμου και να χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα σε δήμους, προκειμένου να συνεχιστούν αντιπλημμυρικά έργα κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε όλη τη χώρα τα τελευταία 24ωρα γίναμε μάρτυρες σημαντικών καταστροφών από την κακοκαιρία, ενώ εξαιτίας αυτών των φαινομένων χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

Αυτές οι ανθρώπινες απώλειες πιθανόν να είχαν αποφευχθεί, αν οι πόλεις μας διέθεταν την αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται.

Αν είχαν εκτελεστεί έγκαιρα έργα που σήμερα έχουν σταματήσει, εξαιτίας της εμμονής του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανού Διονυσίου να αρνείται να συμμορφωθεί με σχετική διάταξη νόμου και να χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα σε Δήμους, προκειμένου να συνεχισθούν αντιπλημμυρικά έργα κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Αποτέλεσμα αυτής της εμμονής είναι η απένταξη σχετικών υδραυλικών έργων με άμεσο κίνδυνο νέων καταστροφών από επερχόμενες πλημμύρες.

Καλούμε άμεσα τον κ. Καλαματιανό να εφαρμόσει το νόμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Κι αν ο ίδιος δεν συμμορφωθεί, να αναλάβει ο αρμόδιος Υπουργός να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι την ευθύνη των αποφάσεων τους.»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 03:53