Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την χρήση παραλιών από τους δήμους, ζητά η ΚΕΔΕ, με αφορμή την απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε παράνομη «η συλλήβδην παραχώρηση» με ΚΥΑ του συνόλου των αιγιαλών και των παραλιών στους ΟΤΑ α΄ βαθμού. Η ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην παραπάνω απόφαση και επαναφέρει το αίτημα να υπάρξει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα, δεδομένου ότι η επιπλέον καθυστέρηση θα δημιουργήσει πάρα πολλά και πολύπλευρα προβλήματα, που έχουν σχέση με την καθαριότητα των ακτών, τη διατήρηση του περιβάλλοντος χώρου, την τουριστική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των λουομένων, την τοποθέτηση ναυαγωσωστών, αλλά και την εξασφάλιση για όλα τα παραπάνω ανταποδοτικών τελών για τους ίδιους τους δήμους.

Σε περίπτωση δε που εκδοθεί η προβλεπόμενη από τη σημερινή νομοθεσία ΚΥΑ από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει να παρέμβει στην κατεύθυνση να κατοχυρωθούν όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία αύξηση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Κατηγορηματικά αντίθετο με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δηλώνει το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Να σημειωθεί ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 Απριλίου και στην οποία θα συμμετέχουν οι δήμοι των νησιών του Αιγαίου. Στην περίπτωση που δεν έχει κλείσει μέχρι τότε το θέμα, θα ανακοινωθούν οι περαιτέρω ενέργειες και αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης