Κεφαλλονιά: Μπλόκαραν ρατσιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 22:57
Κεφαλλονιά: Μπλόκαραν ρατσιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής
Ένταση και παραλίγο... μετωπική σύγκρουση μεταξύ του ΠΑΜΕ και της Χρυσής Αυγής το μεσημέρι της Πρωτομαγάς στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 13.50, όταν στην πλατεία Καμπάνας, εμφανίστηκαν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι έκαναν πορεία εναντίον της Χρυσής Αυγής που στις 14.00 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να μοιράσει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες.

Η πορεία του ΠΑΜΕ είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Αργοστολίου, είχε προαναγγελθεί άλλωστε και στην πρωινή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά κρίνοντας την κίνηση της Χρυσής Αυγής ρατσιστική.

Μόλις οι μεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δε σημειώθηκε ένταση, ωστόσο υπήρχε ήδη στην πλατεία καμπάνας ισχυρή αστυνομική δύναμη που κράτησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΠΑΜΕ σε απόσταση.

Μάλιστα, εμφανίστηκε άμεσα και μία διμοιρία των ΜΑΤ (είχαμε χρόνια να δούμε διμοιρία στο Αργοστόλι) που περιφρούρησε τον χώρο της πλατείας Καμπάνας που βρισκόντουσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του Λιθοστρώτου που είχαν σταθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ατμόσφαιρα μύριζε «μπαρούτι». Για αρκετή ώρα υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων με φωνές και συνθήματα, αλλά και διαβουλεύσεις μεταξύ των αστυνομικών με τους επικεφαλείς του ΠΑΜΕ και της Χρυσής Αυγής.

Γύρω στις 14.45, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία επί της πλατείας, τη στιγμή που το ΠΑΜΕ προσπαθούσε να «σκεπάσει» με συνθήματα.

Ο «συναγερμός», χωρίς άλλα δυσάρεστα έληξε στις 14.55, όταν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ συνέχισαν την πορεία τους (για κάποια μέτρα συνοδευόμενοι και από τα ΜΑΤ) στο Αργοστόλι.

Πάντως, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η πλατεία Καμπάνας ήταν «θωρακισμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με σύσσωμη την κορυφή της αστυνομικής διεύθυνσης του νησιού που απέτρεψαν μια μετωπική σύγκρουση με... άγνωστα αποτελέσματα.

 

Πηγή: inkefalonia.gr
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 23:55