Καίνε χημικά αγροτικά απορρίμματα στον κάμπο της Ξάνθης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, 11:01
Καίνε χημικά αγροτικά απορρίμματα στον κάμπο της Ξάνθης
Αδιάκοπτα συνεχίζεται η αυθαίρετη ρίψη και καύση χημικών αγροτικών απορριμμάτων στον κάμπο της Ξάνθης, αποτελώντας μια οικολογική ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί εγκυμονώντας καταστροφικούς κινδύνους για το περιβάλλον και τους πολίτες.

Το καταστροφικό κοκτέιλ, απορριμμάτων και χημικών υπολειμμάτων, εντοπίζεται στα κατά τόπους σημεία υδροληψίας όπου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, και των όσων ορίζονται σχετικώς, τα απορρίμματα πετιούνται στο έδαφος, θάβονται ή καίγονται αυθαίρετα. Πρόκειται για μια τακτική οι επιπτώσεις της οποίας έχουν επισημανθεί και κατά το παρελθόν, όταν και υπήρξαν κάποιες δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματα που όμως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ήταν ανεπιτυχείς.Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, τους τελευταίους μήνες, οπότε και οι σχετικές αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε έξαρση. Το απόγευμα της Πέμπτης πυκνοί λευκοί και μαύροι καπνοί αναδύονταν στην ατμόσφαιρα σε περιοχή κοντά στο σημείο υδροληψίας του Πετεινού, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, σε αγροτική περιοχή προς τα σφαγεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει, ωστόσο σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων δεν απαιτήθηκε η κατάσβεση κάποιας φωτιάς, παρά την αρχική κλήση.

Στην εν λόγω περιοχή μάλιστα, συναντά κανείς ακόμη μια παράνομη χωματερή, που συγκεντρώνει διαφόρων ειδών σκουπίδια οικιακής, αγροτικής αλλά και εργολαβικής χρήσης. Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα είχε ξεσπάσει ακόμη μια φωτιά στην εν λόγω περιοχή, όταν και κλήθηκε ξανά η Πυροσβεστική να επέμβει.

Σίγουρα πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης, ενώ κρίνεται επιτακτική η επέμβαση των αρμοδίων αρχών για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014, 11:02