Ένα αυτοδύναμο και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παραγωγή βίντεο, οπτικοακουστικά μέσα και κινούμενα γραφικά» οργανώνει και πραγματοποιεί το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Βλασσάς, καθηγητής του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας και διευθυντής του νέου Π.Μ.Σ., «το νέο μεταπτυχιακό είναι βασισμένο στη νέα τεχνολογία και έχει να κάνει κυρίως με τον τομέα του video, τον τομέα των οπτικοακουστικών τεχνών και τον τομέα του animation».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να προσφέρουμε εξειδικευμένες γνώσεις σε μια σειρά επιστημόνων της εικόνας, είτε αυτοί προέρχονται από τον χώρο της στατικής εικόνας είτε προέρχονται από τον χώρο της κινούμενη εικόνας, ή είναι σκεπτόμενα άτομα στα οποία αρέσει η νέα τεχνολογία και έχουν, βεβαίως, τουλάχιστον ένα πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος και μια σημαντική καταγεγραμμένη εμπειρία στον χώρο του video, του animation ή των οπτικοακουστικών μέσων» προσθέτει.

Το νέο μεταπτυχιακό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον δυναμικό τομέα της κινούμενης εικόνας, αποκτώντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασσά, «υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, με εξωπραγματικά νούμερα όσον αφορά στις αμοιβές αυτών των προγραμμάτων. Εμείς δεν θέλουμε ο κόσμος να βγαίνει στο εξωτερικό, θέλουμε να μένει στην Ελλάδα. Σε μια περίοδο κρίσης πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά εξαιρετικές γνώσεις σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εξειδικευθούν στον τομέα της εικόνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας δύο ετών, ενώ ο κ. Βλασσάς χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης