Στους εξήντα χιλιάδες περίπου (60.995) έφτασε ο αριθμός των ωφελούμενων του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Κεντρική Μακεδονία την τελευταία διετία. Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γερακίνα Μπισμπινά, η όλη διαδικασία αφορούσε τη διανομή βοήθειας προς τους απόρους για την ανακούφιση βασικών αναγκών σε τρόφιμα και βασικά υλικά.

Συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια απορροφήθηκε πλήρως το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια, ενώ διανεμήθηκαν 3.380 τόνοι βοήθειας και συγκεκριμένα 2.729 τόνοι τροφίμων και 648 τόνοι ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη ατομικής υγιεινής και είδη οικιακής καθαριότητας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ με έξι Περιφερειακές Ενότητες και τις αντίστοιχες έξι Κοινωνικές Συμπράξεις. Στην κοινωνική σύμπραξη δυτικής Θεσσαλονίκης συμμετέχουν οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου, καθώς και οι Μητροπόλεις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Από τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, συμμετείχαν οι συμπράξεις Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινητοποιήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά και πρώτη από όλες τις περιφέρειες ξεκίνησε και υλοποίησε ένα έργο δύσκολο, απορροφώντας 15 εκατ. ευρώ, που είχε στη διάθεσή της» είπε η κ. Μπισμπινά. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα από τη διαχειριστική αρχή η νέα πρόσκληση για τα δύο επόμενα χρόνια.

Την ευχή να μην υπάρχει στο μέλλον η ανάγκη για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων έκανε ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής, Προσφυγικού και Μεταναστευτικού, της Περιφέρειας, Χάρης Αηδονόπουλος. Τα αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή και κοινωνική σύμπραξη παρουσίασε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Άννα Τομπουλίδου, η οποία επισήμανε ότι αναμένονται οι διαδικασίες έναρξης και ένταξης του προγράμματος για την επόμενη διετία, ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης