Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος της British Airways πάνω από τη Σκιάθο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 14:24
Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος της British Airways πάνω από τη Σκιάθο
Λαχτάρησαν χτες 45 επιβάτες της πτήσης British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Σκιάθος, καθώς το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό λίγη ώρα πριν την προσγείωσή του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμο» του Βόλου, εκείνη την ώρα είχαν «ανοίξει» οι ουρανοί πάνω από το νησί λόγω της «Μέδουσας». 

Η λάμψη και ο κρότος από το χτύπημα του κεραυνού «πάγωσαν» πλήρωμα και επιβάτες, που άρχισαν να αναρωτιούνται μεταξύ τους τι έχει συμβεί. 

Ακολούθησαν στιγμές μεγάλης αγωνίας, με τον πιλότο της British Airways να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου, και να αναφέρει ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό και ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ο πιλότος μπορεί να μην είχε, όπως ήταν φυσικό, ακριβή εικόνα εκείνη τη στιγμή, δηλαδή αν το αεροσκάφος έχει υποστεί εξωτερικά σημαντικές ζημιές ή όχι, φαίνεται όμως πως δεν ήθελε να το ρισκάρει.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ο πιλότος της British Airways ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου  

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 14:28