Χρόνο προσπαθεί τώρα να κερδίσει ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ, ο οποίος αν και αρνείται ότι γνώριζε κάτι για μίζες, επιφυλάσσεται να καταθέσει τα ονόματα των πελατών του στις ανακριτικές αρχές τις επόμενες ημέρες.

Απολογούμενος στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη που διερευνά τις μίζες που διακινήθηκαν για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, ο Ελβετός τραπεζίτης υποσχέθηκε να αναζητήσει τον κατάλογο με τους πελάτες του αλλά και τα στοιχεία με τους λογαριασμούς τους και να τα προσκομμίσει το επόμενο δεκαήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ πέταξε για άλλη μία φορά το «μπαλάκι» στον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, λέγοντας πως αυτό είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν ενδιαφερόταν για τις πηγές των καταθέσεων, κρατώντας ουσιαστικό κλειστό το στόμα για τις μίζες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas ακολούθησε την ίδια γραμμή που υιοθέτησε στην πρώτη του επαφή με τις δικαστικές αρχές κατά τη χτεσινή του κατάθεση ως μάρτυρας στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή. Φέρεται να επανέλαβε πόσο “διάτρητο” ήταν τα τραπεζικό σύστημα στην Ελβετία, λέγοντας πως οι κανόνες που ίσχυαν ήταν χαλαροί με άξονα την εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.

Αυτή την ώρα ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ απολογείται στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για τις μίζες από την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Μετά το πέρας και της δεύτερης απολογίας του οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης