«Η εκπαραθύρωση της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, μετά την είσοδό της το 2012, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με διεθνή διάσταση. Xαιρόμαστε γιατί άρχισε η αρχή του τέλους των ναζί στην Ελλάδα, της “σποράς των ηττημένων του 45″», το σχόλιο της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χρυσή Αυγή επιτέλους έξω από τη Βουλή, με ανοικτή την πόρτα της φυλακής!

Η εκπαραθύρωση της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, μετά την είσοδο της το 2012, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με διεθνή διάσταση. Xαιρόμαστε γιατί άρχισε η αρχή του τέλους των ναζί στην Ελλάδα, της “σποράς των ηττημένων του 45” .

Είναι μια μεγάλη νίκη της μαζικής, ενωτικής, επίμονης, μακρόχρονης και συστηματικής δράσης χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που οδήγησαν τους υπόδικους ναζί σε πλήρη απομόνωση στις γειτονιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάχη για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για να βρεθεί στη φυλακή όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός, η ηγεσία και τα στελέχη των ταγμάτων εφόδου που παρίσταναν το “πολιτικό κόμμα”, στάθηκε καθοριστική για την απονομιμοποίηση τους. Η ολοκλήρωση της ανοίγει το δρόμο για μπει τέλος στην ανοχή της παρουσίας των φασιστών της Χρυσής Αυγής από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Υπήρξαν μεγάλοι σταθμοί αυτού του κινήματος. Ήταν οι μάχες που δόθηκαν σε κάθε γειτονιά ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, στα πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων, η υπεράσπιση των προσφυγόπουλων ώστε να πάνε στα σχολεία, η μάχη ενάντια τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο αγώνας της ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στη παρουσία των φασιστών στα ΜΜΕ, η μάχη για να μην δίνουν τα δημοτικά συμβούλια χώρους στη Χρυσή Αυγή, οι διεθνείς αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 21 Μάρτη και την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και οι διαδηλώσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΕΡΦΑ, δέκα χρόνια από την ίδρυση της, πανηγυρίζει το τσάκισμα της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Έχουμε όμως να τονίσουμε ότι δεν χωράει εφησυχασμός γιατί δεν τελειώσαμε με τη φασιστική απειλή. Δεν τελειώσαμε ακόμη ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου που τρύπωσε στη Βουλή.

Έχουμε όμως την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συντριβή τους με ένα μαζικό κίνημα που θα κλείσει ΟΛΑ τα Γραφεία-ορμητήρια, από τα Κεντρικά στη Μεσογείων μέχρι τα ελάχιστα που απέμειναν στις γειτονιές. Έχουμε να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές που τους έστρωσαν το δρόμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτές οι πολιτικές ξεσηκώνουν την οργή στην Ευρώπη, την ώρα που στη Μεσόγειο ο Σαλβίνι απαγορεύει στα καράβια που σώζουν τους πρόσφυγες να δέσουν σε ιταλικά λιμάνια και φυλακίζει αλληλέγγυους καπετάνιους και καπετάνισσες που τους σώζουν.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση για να τσακίσουμε μια και καλή τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

 

7 Ιούλη 2019

Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης