Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο του Απρίλη… κάτι που δεν μας το έχει συνηθίσει, με βροχές – καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι περιμένουν ακόμα και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Η κακοκαιρία της Κυριακής θα έχει μικρή συνέχεια τη Δευτέρα καθώς τα φαινόμενα θα έχουν προχωρήσει στα ανατολικά και θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από την Τρίτη ο υδράργυρος θα έχει ανοδικό χαρακτήρα, ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του και αναμένεται ομαλή βελτίωση του καιρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:


Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα, Σάββατο

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις απογευματινές ώρες πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 10-04-2016

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα δυτικά και νότια θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης