Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στο Μαθράκι και την Ερεικούσσα (στα δύο από τα τρία διαπόντια νησιά στο βορειοδυτικότερο ακρογωνιαίο λίθο της Ελλάδας) διεξήχθησαν σήμερα δωρεάν, στους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

   Από τους περίπου πενήντα δειγματολογικούς ελέγχους rapid tests που διεξήχθησαν, δεν βρέθηκε ούτε ένα δείγμα θετικό στον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς, «για πρώτη φορά βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα ακριτικά νησιά του Ιονίου, για ελέγχους COVID-19».

   «Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που ζουν στο βόρειο-δυτικότερο άκρο της χώρας, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έσπευσε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει rapid test σε όλους τους κατοίκους των Διαποντίων», είπε ο κ. Ζορμπάς, διευκρινίζοντας πως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να βρεθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στο τρίτο νησί των διαποντίων νήσων, στους Οθωνούς.

   «Δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος δειγματοληπτικών ελέγχων στα ακριτικά μας νησιά. Το σημαντικό είναι ότι σε σύνολο περίπου 50 ελέγχων, όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Η σημερινή δράση αποδεικνύει, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απ’ άκρη σ’ άκρη, αποτελεί έναν από τους πλέον καλύτερα ελεγχόμενους προορισμούς σε ό,τι αφορά τον COVID-19. Αυτό τον έλεγχο της πανδημίας στην Περιφέρειά μας οφείλουμε να τον διατηρήσουμε στο έπακρο. Πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας, αλλά και για την προάσπιση του ονόματός μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά» κατέληξε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης