Εξαρθρώθηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, πολυμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στο νησί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο 26χρονοι, ένας 38χρονος και ένας 20χρονος με κεντρικό καθοδηγητικό και λειτουργικό ρόλο, τους οποίους βαρύνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της σύστασης συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή είναι ένας 59χρονος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες από το κύκλωμα.

Για την εξάρθρωση της σπείρας οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διενεργήθηκε στην Ηγουμενίτσα και στην Κέρκυρα, και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν διαδοχικά τρεις άνδρες, ηλικίας 26, 38, 59 ετών, ενώ επιπλέον ακόμη δύο, ο δεύτερος από τους 26χρονους και ένας 20χρονος, παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στους αστυνομικούς της Δίωξης.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της σπείρας ήταν η χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούσαν σε «αχυράνθρωπους» ή συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 154,2 γραμμαρίων και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 840 γραμμαρίων, ένα μονόκαννο τουφέκι χωρίς άδεια και το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κέρκυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης